Pályázati eredmények

2020

Kedvezményezett neve: Krajcár Csomagolóanyagipari Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: A KRAJCÁR KFT. 19 975 742 FT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁST NYERT A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM ÁLTAL, 2019. 10 01-ÉN MEGHIRDETETT „MEGÚJULÓ ENERGIA HASZNÁLATÁT, ENERGIAHATÉKONYSÁG NÖVELÉSÉT CÉLZÓ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA” CÍMŰ PÁLYÁZATON.

19 975 742 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert cégünk a „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” című pályázaton. Projekt címe: „Komplex energetikai fejlesztés megvalósítása a Krajcár Kft. jákfai telephelyén”, GINOP-4.1.4-19-2020-01636 a projekt azonosítószáma. A projekt elszámolható költsége: 36 319 532 Ft., saját forrás: 16 343 790 Ft., támogatási konstrukció keretében igényelt és szerződött támogatás összege: 19 975 742 Ft. Támogatás mértéke: 55 %.

Cégünk a következő fejlesztést fogja megvalósítani:

  • 1. Napelemes rendszer telepítése – 31 263 350 Ft. – 1db.
  • 2. Világítási rendszer korszerűsítése (LED) – 5 056 182 Ft. – 1db.

A Krajcár Kft. egy 2006- óta működő, csomagolóeszközök gyártásával foglalkozó vállalkozás. A Társaság teljes körű szolgáltatást keretében grafikai előkészítést, nyomtatást, laminálást, illetve micro macro perforálást is végez. Néhány termék előállításában cégünk piacvezetőnek számít a hazai piacon, illetve ezen termékek közül számos típust több ország számára is exportálunk (pl.: Anglia, Románia, Olaszország). A vállalkozásunkra a stabilitás és az eredményesség jellemző. Szakvélemények alapján az épület korszerűsítése javasolt, amelyet támogatás segítségével szeretnénk kivitelezni. A fejlesztés révén gazdaságilag megtérülő, energiahatékonyságot növelő és megújuló energiatermelő berendezések telepítése fog megtörténni, jákfai telephelyünkön. A beruházásnak köszönhetően a költségmegtakarítás mellett, cégünk hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátás mértékének a csökkentéséhez, amely rendkívül pozitív hatást gyakorol a környezetünkre.

A projekt megvalósításának tervezett kezdete: 2020.11.13.

A projekt tervezett fizikai befejezési ideje: 2022.03.31.

Ezúton mondunk köszönetet a Magyar Állam és az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásáért.

2020

Kedvezményezett neve: Krajcár Csomagolóanyagipari Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Értéklánc minőség fejlesztése a Krajcár Kft-nél.

A szerződött támogatás összege: 134 790 390 Ft

A projekt összköltsége: 385 115 400 Ft

Támogatás mértéke: 35 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.15

Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.7-19-2020-00018

A projekt tartalmának bemutatása:

A Krajcár Csomagolóanyagipari Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetés együttes finanszírozásában kiírt GINOP-1.2.7-19 kódszámú, a „Magyar Multi Program III. - A kiemelt növekedési potenciállal bíró feldolgozóipari kis- és középvállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása” című felhívásra sikeresen pályázott, amin 385 115 400,- Ft összköltségvetés mellett 134 790 390,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A Krajcár Kft a termelési hatékonyság növelésének az érdekében a már meglévő gyártócsarnok átalakításával kihasználatlan területeket kíván hasznosítani jelen projekt megvalósításával. A jelenleg 3000 m2 összterületű üzem indokolatlanul magas belmagasságából szintbéli elválasztással újabb 180 m2-t lehet nyerni, amely lehetővé teszi a gyártói kapacitás növelését, újabb gépek beszerzését. Az irodaépület bizonyos részei korábbi korszerűsítéseken már átestek, azonban további fejlesztések szükségesek. Modernebb, produktívabb munkaterek, inspiráló közösségi terek, étkezők és oktatótermek kialakításával a Vállalat a munkakörülmények javítását és a munkaerő megtartását tűzte ki célul. Technológiai fejlesztést eredményező új eszköz, azaz digitális nyomdagép beszerzése is a célok között szerepel, amely kompatibilis az új digitális technológiai fejlesztésekkel. Figyelembe véve a piacon uralkodó trendeket és a gyors technológiai fejlődést, a megvásárolni kívánt berendezés hatékonyabbá teszi a jelenlegi termékek gyártását és új eljárások meghonosítását is gördülékenyebbé teszi. Az infrastrukturális és eszközpark fejlesztésen túl a gyártásoptimalizáláshoz és automatizáláshoz kapcsolódó lean tanácsadást is igénybe vesz a vállalkozás. Az állásidők csökkentéséhez és a gyors átállások megvalósításához, valamint az információáramlás fejlesztéséhez kapcsolódó tanácsadás a hatékonyságnövelés eszköze.

A tervezett komplex fejlesztés megvalósulásával a Krajcár Kft. a legmodernebb nyomdagéppel fog rendelkezni, illetve XXI. századi színvonalú munkakörülményeket tud biztosítani az irodai munkavállalói részére. A projekt megvalósításával nagyfokú növekedés várható, ami gazdaság dinamizálásban is kulcsszerepet játszhat.

2018

Kedvezményezett neve: Krajcár Csomagolóanyagipari Kft.

A projekt címe és célja: „Technológiai innovációt eredményező beruházás a Krajcár Kft. részére”

A szerződött támogatás összege: 15.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 50 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A Krajcár Csomagolóanyagipari Kft. fejlesztési céljaihoz az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetés együttes finanszírozásában kiírt GINOP-2.1.8-17-2017-01451 - „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” felhívásban meghirdetett pályázatban eredményesen szerepelt.

A megítélt támogatás 15.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatás, ami az összes beruházási költség 50 %-a.

A támogatással megvalósuló beruházás keretében beszerzésre kerül 1 db gázkromatográf, 1 db anyagvizsgáló berendezés, 1 db Spektrofotométer és 1 db autokláv.

A projekt megvalósításának kezdete: 2018. április 10.

Befejezés dátuma: 2018. augusztus 16.

A Krajcár Kft. termékei minőségének ellenőrzésére, a biztonságos gyártás igazolására, valamint új korszerű csomagolóanyagok kikísérletezése érdekében egy új laboratóriumot alakít ki, amelyben a pályázatban szereplő gépek kerülnek elhelyezésre.

A cég főleg az élelmiszeripar részére gyárt csomagolóanyagokat, így nagyon fontos, hogy a csomagolás megfelelően megvédje a bele helyezett élelmiszert a külső hatásoktól. Akkor tudjuk ezt biztonsággal kijelenteni, ha pontosan ismerjük a csomagolás mechanikai tulajdonságait, a csomagológépeken való viselkedését. Ennek mérésére szolgál a szakítógép.

Fontos, hogy a csomagolóanyagokból ne kerüljenek idegen, illékony anyagok a becsomagolt termékekbe (jellemzően élelmiszerekbe), ezért ezek vizsgálatára gázkromatográfot vásárolunk, ami a gyártásközi illékony anyagok vizsgálatát is lehetővé teszi.

A beszerzendő autokláv használata a termékfejlesztést szolgálja, mivel azzal szimulálni lehet a sterilizálás és a pasztőrözés körülményeit is, ami új piaci területekre való bejutást eredményezhet.

A beszerzendő infra spektrofotométer alkalmas ismeretlen anyagok szerkezetének meghatározására. Az alkalmazott különféle adalékanyagok elemzésével következtetni lehet az anyagok gyártás során tanúsított viselkedésére. Továbbá analitikai vizsgálatokra is használható.

Mindezek megvalósulása esetén a Krajcár Kft. a jelenleginél jobb, minőségibb piaci szereplőjévé válhat gazdaságunknak.

2016

Kedvezményezett neve: Krajcár Kft.

A projekt címe: Csúcstechnológiát képviselő lamináló gép beszerzése és a gyártási folyamatot támogató anyagmozgatóeszközök, továbbá polcrendszer beszerzése a Krajcár Kft. versenyképessége növelése érdekében.

A szerződött támogatás összege: 67.422.000 Ft

Támogatás mértéke: 44,99 %

A projekt tartalmának bemutatása:

Projektünk során olyan környezetbarát, csúcstechnológiát képviselő lamináló gép beszerzését valósítjuk meg, amely 2-3 vagyakár 4 rétegű csomagolóanyag gyártására alkalmas, ezzel lehetővé válik partnereink szélesebb körű kiszolgálása.

A projekt során belső logisztikai rendszerünk korszerűsítésére is sor kerül a raktározási kapacitás bővítése érdekében egymagas polcrendszer beszerzésével valamint az ún. kisvonatos áruszállítás bevezetésével.

A projekt befejezési dátuma: 2016-11-30

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00429

2012


Pályázó neve:

Krajcár Csomagolóanyagipari Kft.

Projekt megnevezése:

Komplex vállalati technológia fejlesztés a Krajcár Kft-nél a versenyképesség növelése érdekében

OP név:

Gazdaságfejlesztési Operatív Program

Pályázat neve:

2.1.1/B Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- ésközépvállalkozások számára

Forrás megnevezése:

ERFA

Beruházás helye (régió):

Nyugat-Dunántúl

Beruházás helye (megye):

Vas

Beruházás helye (helység):

Jákfa

Megítélt összeg:

51.546.753.- HUF

Támogatás aránya:

30 %

Támogatási döntés dátuma:

2012. 03. 13.


2011


Alapadatok

Pályázó neve:

Krajcár Csomagolóanyagipari Kft.

Projekt megnevezése:

Alapanyagraktár és gyártócsarnok építése a Krajcár Kft-nél

OP név:

Nyugat-dunántúli Operatív Program

Pályázat neve:

1.3.1/D Telephelyfejlesztés

Forrás megnevezése:

ERFA

Beruházás helye (régió):

Nyugat-Dunántúl

Beruházás helye (megye):

Vas

Beruházás helye (helység):

Jákfa

Megítélt összeg:

39.610.508.- HUF

Támogatás aránya:

50 %

Támogatási döntésdátuma:

2011. 12. 29.


2010


Új FTSC-V 600 típusú konfekcionáló gép

"A VERSENYKÉPESSÉGET FOKOZÓ, KÖRNYEZETI TECHNOLÓGIA KORSZERŰSÍTÉSÉT ELŐSEGÍTŐ BERENDEZÉSEK BESZERZÉSE
A KRAJCÁR KFT-NÉL"

A Krajcár Kft-nél 2010-ben rendszerbe állítottunk egy új, FTSC-V 600 típusú, nagy teljesítményű konfekcionáló gépet. A beruházásnak köszönhetően álló tasakok (doypack) gyártása valósult meg a legmagasabb színvonalon. Pályázatunk másik két eleme a környezeti terhelés csökkentését célozza meg. Az IST IT 62 típusú oldószerlepárló berendezéssel az elhasznált festék oldószertartalmát nyerjük vissza, így csökkentve a megsemmisítésre kerülő festék mennyiségét. Az IST 2000 típusú mosóberendezés rendszerbe állításával pedig csökkenteni kívánjuk a felhasznált mosófolyadék, illetve mosótextília mennyiségét, valamint a technológiai idők lecsökkentése a cél.

Kedvezményezett:
Krajcár Csomagolóanyagipari Kft.
9643 Jákfa, Kövesdi u. 89.
Telefon/fax: 36 95 362 180
info@krajcarpack.hu

MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1539 Budapest, Pf.: 684
Telefon: 36 40 200 617
Fax: 36 1 4658 503

http://www.nfu.hu
http://magzrt.hu
http://www.nfu.hu/doc/4PARTNEREINK

  • Balaton-Ker-Tész
  • D&D Kft.
  • Force Ultra Nature
  • Nyírfacukor
  • Khell Food
  • Continental Dohányipari Csoport
  • Panzi-Pet Kft.

Lépjen kapcsolatba velünk!

+36 30 688 5422 vagy  Írjon!